Blog

Buiten sporten in de winter, wat zijn de voordelen en hoe pak je dat aan?

Vind je het lastig om van de bank af te komen en naar buiten te gaan om te sporten? Meestal als je eenmaal bezig bent is het helemaal niet zo erg en misschien vind je het dan zelfs wel lekker. Waarom is die stap naar buiten en gaan sporten dan zo moeilijk iedere keer?

 

Voordelen:

1.       Het verhoogt je weerstand.

2.       Je verbrandt meer calorieën.

3.       Je krijgt het minder snel koud door een betere bloedsomloop.

4.       Je krijgt meer energie.  Het is namelijk nog altijd beter als thuis niks doen!

 

We geven je wat tips zodat het makkelijker is:

1.       Doe meerdere laagjes aan. Tussen de laagjes zit lucht wat super goed isoleert. Daarnaast is het lekker als je tijdens het sporten makkelijk een laagje uit kan doen. Zorg ook dat je weer een laagje aan kan doen als de training erop zit. Omdat je zweet koel je snel af.

 

2.       Zorg dat je op weg naar de training al in beweging bent. Je kan bijvoorbeeld op de fiets komen en lopend. Zorg dan dat je gelijk lekker door loopt of door fietst. Je komt dan al iets opgewarmd aan bij de training.

 

3.       Probeer niet te vroeg aanwezig te zijn. Natuurlijk vinden wij het super leuk als jullie eerder komen om nog even te kletsen, maar je staat dan wel stil en af te koelen.

 

4.       Begin rustig met de warming up en bouw je tempo op. Omdat je nog koud bent is het niet goed voor je lichaam om gelijk hard te gaan trainen. Je spieren moeten eerst goed warm worden en dat doe je rustig aan.

 

5.       En dit is de belangrijkste: Stel een doel! Als je een concreet, haalbaar en belangrijk doel voor ogen hebt is alles makkelijker. Als je bijvoorbeeld ECHT wilt afvallen hoort sporten daarbij. Als je dit doel echt graag wilt halen en er alles voor over hebt is het helemaal niet zo erg om even door de kou naar de training te gaan. Ga je dan niet trainen zal je je doel niet binnen de gestelde termijn behalen, dat maakt je teleurgesteld en het zal je motivatie verminderen.